Kırsalda Gelirlerin Çeşitlendirilmesi Örneği Olarak Barış At Çiftliği: Osman İnan Yazdı

Osman İnan
Kendimden kısaca biraz bahsedecek olursam, 2007 yılında Önder Çiftçi Projesinde staj yaptım, aynı yerde Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü 2008 yılında bitirip askere gidene kadar kaldım. 2009 ortalarında askerlik bitince Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisansa başladım. Aynı zamanda bir makine üretim şirketinde kalite bölümünde çalıştım ve ayrıca ailemin kendi arazilerinde 2011 yılı sonuna kadar tarım işiyle uğraştım. Bu tarihten 2014 yılı sonuna kadar Tarım ve Orman Bakanlığında uzman mühendis olarak çalıştım. AB ülkeleri ve Türkiye’de tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptım. Daha sonra 2016 yılı sonuna kadar kendi arazilerimde ceviz ve kavak yetiştiriciliği yaptım. O tarihten sonra kendi danışmanlık şirketimi kurup, gayrimenkul işine başladım. Bu dönemde yüksek lisansımı tamamladım. Tarım Ekonomisi Bölümünde doktora eğitimine başladım. Bunun yanında tarım işlerine devam etmekteyim. 2014 yılı sonundan beri de kamulaştırma, hukuk ve ceza davalarında bilirkişilik yapmaktayım. Tarım Ekonomisi Derneği, Zir. Müh. Odası ve Buğday derneğine üyeyim.

KIRSALDA GELİRLERİN ÇEŞİTLENDİRİLMESİ ÖRNEĞİ OLARAK BARIŞ AT ÇİFTLİĞİ

Kırsalda gelirin çeşitlendirilmesi işletmeci ailenin gelirinin sürekliliği için önemlidir. Gelirin çeşitlendirilmesinin en iyi yollarından biri de kırsaldaki işletmede turizm faaliyetlerinin yapılmasıdır. Kırsal turizmin ise en iyi uygulamaları; kırsalda konaklama hizmeti verilmesi, kırsalda eğlence hizmetleri, yemek hizmetleri, doğanın tanıtılmasıdır.

Kırsal turizm işletmelerine iyi bir örnek Barış Atlı Çiftliği’dir.

Barış Atlı Çiftliği, Kastamonu ili, Daday İlçesi, Çömlekçiler Köyünde faaliyet göstermektedir.

İşletme 2008 yılında kurulmuştur. Tesisinde 11 oda 35 yatak kapasitesiyle yılın 12 ayı hizmet vermektedir. Tam pansiyon konaklama imkanının bulunduğu tesiste 10 at ile atlı turlar, 6 atv ile atv turları, yayla gezileri de yapılmaktadır.

Çiftliğin kurucusu olan Barış Bey, ailesiyle beraber yoğun iş yaşamından sıkılmış, doğal güzelliklere kendini adamış, biniciliğe gönül vermiş, gittiği yerde aile ortamının sıcaklığını arayan, köy ve çiftlik yaşamını merak eden, ev yapımı yöresel yemekleri tatmak isteyen, yürüyüş, motosiklet, atv, bisiklet parkurları arayan, dağcılıkla uğraşan, fotoğraf meraklısı olanların uğrak yeri haline gelen bu tesisi yılın her dönemi çalıştırmaktadır.

Yüksek Ziraat Mühendisi Osman İNAN

29.11.2020

osmaninan1985@gmail.com

 

 

 

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.