Alkali Diyet ile Açlıktan Kurtulun
ALKALİ DİYET
Saatlerce aç kaldığınız, doymadan yemeği bıraktığınız ve sonunda halsizleştiğiniz ağır diyetlerden bıktınız mı? Bir çok ünlünün de zayıflama aracı olan Alkali diyeti tam size göre…
Alkali Diyeti ile ayda sağlıklı bir şekilde yedi kilo vermek mümkün hem de doyana kadar yeme imkanıyla.
Alkali diyetin esas mantığı, Vücutta yer alan pH seviyesi asit yönünü baz yönüne çevirmek. İnsanın ortalama hafif bazik (pH:7,4) olan ortamı muhafaza ederek sağlığı korumak
Diyetle ilgili bilinmesi gereken bazı noktalar;
Diyet besinlerin asiditesiyle alakalı bir husus olduğu için listede meyve, sebze ve yumru bitkiler önem arz ediyor.
İçme suyuna az oranda(1L su/0.5 çay kaşığı karbonat) karbonat eklenerek suyun alkalileştirilmesi önemli bir husus.
Alkali diyette; önerilen besinlerden sabah ve öğle öğünlerinde yemek tamamen serbest lakin akşam saat 20:00 sonra yememek gerekiyor.
Alkali diyette besinler kadar besinlerin nasıl pişirdiği ve ne kadar saflaştırıldığı çok önemli. Yumurtanın haşlanması, Pirincin esmer tercih edilmesi, ekmeğin tam buğday veya tam tahıl tercih edilmesi gibi.
Peynir tercihlerinde Lor peyniri önem taşırken Ekmeklerden glütensiz olanlar tercih edilmeli.
Öğlen vakitlerinde baklagiller ve çorbalar ön plana çıkmaktadır.
Bitki çayları, sebze suları, tropik meyvelerin ihmal edilmeyen diyette pekmez, bal ve kabuklu yemişlerde kendine yer bulmakta.
Sofra tuzundan kaçınılmalı alternatif olarak Himalaya tuzu veya deniz tuzu kullanılmalı.
Sebzeler taze tercih edilmeli daha çok beyaz ve yeşil renkli olanlar ön planda tutulmalı sarı, turuncu ve kırmızı renkli olanlardan uzak durulmalı.
Yağ olarak zeytin yağı seçilmeli mümkünse sızma (soğuk preste) elde edilmiş olmalı.
Yemeklere kırmızı biber gibi baharatlar bol bol kullanılmalı.
Kızartmadan mikrodalga ve Haşlamaya yönelinmeli.
Basit şekerlerden Yüksek Karbonhidratlı yiyeceklere düşman olunmalı.
Balık ve Baklagiller ihmal edilmemeli. Omega yağ asidi içeriği yüksek yağlı yiyecekler menüde sürekli bulundurulmalı.
En önemlisi sabah kalkarken alkali su, ana öğünde alkali su, ara öğünde alkali su ve yatarken alkali su içilmeli. asidik gıdalardan çok bazik gıdalar tercih edilmelidir.
Alkali Yiyecekler;
Karbonat, Salatalık, Ispanak, Turp, Brokoli, Nane, Isırgan otu, Çörek otu, Zencefil, Zerdeçal, Hindibağ, Buğday çimi, Zeytin yağı, Deniz tuzu, Himalaya tuzu ve Hurma…
Asidik Yiyecekler;
Beyaz un, Şeker, Alkol, Gazlı içecekler, Kızartmalar, Ketçap, Mayonez, Hardal,Kümes HAyvanlar, Yumurta, Süt ürünleri, Fazla miktarda kahve ve Siyah çay…
Alkali diyeti yaparken diyetinizin alkaliliğini idrarınızda takip edebilmeniz mümkün. İdrarın pH Ölçme şansına sahip değilseniz renginin açık kokusunun az olmasını takip ediniz. İdrarınızın koyu renkte olmasına imkan vermeyiniz.