Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı İzlenimleri: Osman İnan Yazdı

Osman İnan
Kendimden kısaca biraz bahsedecek olursam, 2007 yılında Önder Çiftçi Projesinde staj yaptım, aynı yerde Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü 2008 yılında bitirip askere gidene kadar kaldım. 2009 ortalarında askerlik bitince Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisansa başladım. Aynı zamanda bir makine üretim şirketinde kalite bölümünde çalıştım ve ayrıca ailemin kendi arazilerinde 2011 yılı sonuna kadar tarım işiyle uğraştım. Bu tarihten 2014 yılı sonuna kadar Tarım ve Orman Bakanlığında uzman mühendis olarak çalıştım. AB ülkeleri ve Türkiye’de tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptım. Daha sonra 2016 yılı sonuna kadar kendi arazilerimde ceviz ve kavak yetiştiriciliği yaptım. O tarihten sonra kendi danışmanlık şirketimi kurup, gayrimenkul işine başladım. Bu dönemde yüksek lisansımı tamamladım. Tarım Ekonomisi Bölümünde doktora eğitimine başladım. Bunun yanında tarım işlerine devam etmekteyim. 2014 yılı sonundan beri de kamulaştırma, hukuk ve ceza davalarında bilirkişilik yapmaktayım. Tarım Ekonomisi Derneği, Zir. Müh. Odası ve Buğday derneğine üyeyim.

DLG FUARCILIK – Tarım ve Teknoloji Günleri Fuarı 2-5 Eylül 2020’de kapılarını ziyaretçilerine açtı…

2011 yılından beri her yıl DLG Fuarcılık tarafından Tekirdağ Süleymanpaşa Karaevli’de düzenlenen açık alan uygulamalı tarım fuarı Tarım ve Teknoloji Günleri bu sene 2-5 Eylül tarihleri arasında Covid-19 tedbirleri dikkate alınarak ziyaretçileriyle buluştu.

Fuar girişlerinde alınan tedbirler kapsamında ateş ölçümleri yapıldıktan sonra maske ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak ziyaretçilerin ve katılımcıların sağlıklı bir fuar ziyareti gerçekleştirmesi sağlandı. Fuar alanı girişlerinde ve fuar içerisinde belirlenen noktalarda el dezenfektanlarına herkes kolayca ulaşabildi. Girişlerde www.tarimteknolojigünleri.com adresinden online kayıt kullanıldığı için ziyaretçilerimiz fuar alanına beklemeden giriş yaptı.

Zirai ilaç, tohum ve gübre üreticilerinin en yeni ürünlerini tarlada uygulanmış olarak ziyaretçilere tanıtma şansını yakalayacağı fuarda aynı zamanda ziyaretçiler tarım profesyonelleri ve uzmanlarından kendi işletmeleri için ihtiyaç duyabilecekleri ürünler ile ilgili tüm bilgileri alabildi.

122.000 metrekarelik fuar alanında ziyaretçilerin ilgisini çekecek tarla bitkileri ve bahçe bitlerinin yanı sıra alternatif bitkilerde yer aldı. Tarımsal mekanizasyon ve Traktör firmalarının en yeni teknolojilerinin yer aldığı fuar ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Tekirdağ Valiliği, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi, Tekirdağ Tarım İl Müdürlüğü,Namık Kemal Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Odaları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, İstanbul Büyükçekmece Belediyesi destekleyici kuruluş olarak yer aldığı fuarda, Açılış konuşmasını DLG Fuarcılık Genel Müdürü Onur Kiraz gerçekleştirdi. Ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediye başkanı Kadir Albayrak Tekirdağ CHP Milletvekili İlhami Özcan Aygün AK Parti Milletvekili Mustafa Yel ve Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın konuşmaları ile son buldu. Ardından yapılan kurdele kesimi ile birlikte Süleymanpaşa belediyesi halk oyunları ekibi gösterilerini gerçekleştirdi ve protokol stantları ziyaret etti.

Tekirdağ Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından buzağı ırk tanıtımı ve damızlık inek yarışmaları düzenlenecek, Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından koyun kırkım yarışması ve merinos koç güzellik yarışmaları ziyaretçiler tarafınfan büyük ilgi gördü. Bu yarışmalarda dereceye giren hayvanların üreticilerine çeşitli ödüller takdim edildi.

81 katılımcı firma ile gerçekleşen organizasyon önümüzdeki yıl 1-4 Eylül 2021 tarihleri arasında Karaevli Tekirdağ’da gerçekleşecek.

Zir. Yük. Müh. Osman İNAN

osmaninan1985@gmail.com

04.09.2020