Paramı Yönetebiliyorum Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Verification: f620c14aed060f2a

Paramı Yönetebiliyorum Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık Eğitmen Eğitimi

Çiftçilik kolay iş değil, artık eskisi gibi tarlamı süreyim senemi ordan gelen mahsulle sürdürürüm mantığı pek işlemiyor. Çiftçilik artık profesyonelce yapılması gereken bir iş. Ne ekmen gerektiği, finansmanını nasıl sağlaman gerektiği, riskler nelerdir gibi soruların cevaplanması şart, aksi halde çiftçi tarlasını, çiftliğini bırakıp şehire göç ediyor, ekmeğini orada arıyor.

Aşağıda açıklayacağımız program Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının desteğiyle hayata geçirilmiş bir eğitim programı. Bu eğitim programında eğitmen olmak istiyorsan, şimdilik yapman gereken tek şey, 21 Kasim 2018’den önce eğitmen eğitimine başvuru yapman.

Paramı Yönetebiliyorum Projesi “Çiftçiler için Finansal Okuryazarlık” müfredatına yönelik 29 Kasım – 2 Aralık 2018 tarihlerinde düzenlenecek eğitmen eğitimi kapsamında 25 kişilik kontenjan bulunmaktadır. Eğitim Türkiye’nin tüm bölgelerinden gelecek başvurulara açıktır. Değerlendirmelerde cinsiyet dengesi, bölgesel dağılım, finansal okuryazarlık ve kırsal kalkınma konularına ilgi göz önünde bulundurulacaktır. Sen de çiftçilerin finansal bilinçlenmesi konusunda gönüllü olmak istiyorsan hemen başvur.

Son Başvuru Tarihi: 21 Kasım 2018

Eğitim İçeriği

TEMEL FİNANSAL OKURYAZARLIK PRENSİPLERİ
KİŞİSEL FİNANS YÖNETİMİ
HARCAMA KAYDI TUTMA
BİRİKİMLER
YATIRIMLAR
BORÇLAR
FİNANSAL HİZMET SAĞLAYICILAR
ONLİNE BANKACILIK
RİSKE KARŞI KORUNMA

Kimler Eğitmen Olabilir?
Üniversite öğrencileri (Ziraat Fakültesi öğrencileri ve kırsal kalkınmaya yönelik ders alan öğrenciler önceliklendirilecektir), kırsal kalkınma ilgili kuruluş çalışanları, kırsal kalkınma alanına ilgisi olan ve/veya gönüllü proje eğitmeni olma ve çiftçilerle çalışma motivasyonuna sahip olan 18 yaş ve üzeri bireylerin eğitmen eğitimine başvurmasını bekliyoruz.

Eğitmenlerin Sorumlulukları Nelerdir?
Gönüllü eğitmenlerden proje ekibiyle iş birliği içerisinde çalışarak aldıkları eğitmen eğitimi doğrultusunda yerel eğitimler vermeleri ve bir yıllık dönemde en az 150 çiftçiye ulaşmaları ve eğitimlerini raporlamaları beklenmektedir. Ayrıca yaşadığı ilde projenin eğitim dışı faaliyetlerinin yürütülmesi ve projenin savunuculuğunu yapması beklenmektedir.

Eğitmen Eğitimi Detayları Nelerdir?
Eğitmen eğitimi 29 Kasım – 2 Aralık 2018 arasında gerçekleştirilecektir. Katılımcılarının konaklama, yeme içme ve ulaşım masrafları programa tam katılım sağlanması koşulunda tarafımızdan karşılanacaktır. Ayrıca eğitimin gerçekleşeceği il bilgisi ile eğitim programı başvurusu kabul edilen kişiler ile paylaşılacaktır.

Proje Hakkında
Gençlerin, sağlıklı bir finansal gelecek oluşturabilmeleri konusunda bilinçlendirilerek, sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunmalarını hedefleyen “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de ilk kez finansal bilinç alanında kamu, özel sektör ve sivil toplumu bir araya getirdi. Proje Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği, Visa Europe Türkiye ve üye bankalarının katılımıyla geliştirilerek, 2009 yılının Aralık ayında hayata geçirildi.

Türkiye’de ilk kez finansal okuryazarlık konusunda kamu, sivil toplum ve özel sektörün bir araya geldiği “Paramı Yönetebiliyorum” projesi, Türkiye’de bireyler için, kişisel mali kaynaklarını bütçelemelerine ve finans hizmetlerini doğru kullanmalarına destek olacak bir eğitim olanağı sunmayı amaçlamaktadır.

Proje hakkında detaylı bilgiye paramiyonetebiliyorum.net adresinden ulaşabilirsiniz.

Eğitmen eğitimi sürecine dair her türlü sorunuzu py@habitatdernegi.org adresine iletebilirsiniz.

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.