İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri 2020: Osman İnan Yazdı

Osman İnan
Kendimden kısaca biraz bahsedecek olursam, 2007 yılında Önder Çiftçi Projesinde staj yaptım, aynı yerde Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü 2008 yılında bitirip askere gidene kadar kaldım. 2009 ortalarında askerlik bitince Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisansa başladım. Aynı zamanda bir makine üretim şirketinde kalite bölümünde çalıştım ve ayrıca ailemin kendi arazilerinde 2011 yılı sonuna kadar tarım işiyle uğraştım. Bu tarihten 2014 yılı sonuna kadar Tarım ve Orman Bakanlığında uzman mühendis olarak çalıştım. AB ülkeleri ve Türkiye’de tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptım. Daha sonra 2016 yılı sonuna kadar kendi arazilerimde ceviz ve kavak yetiştiriciliği yaptım. O tarihten sonra kendi danışmanlık şirketimi kurup, gayrimenkul işine başladım. Bu dönemde yüksek lisansımı tamamladım. Tarım Ekonomisi Bölümünde doktora eğitimine başladım. Bunun yanında tarım işlerine devam etmekteyim. 2014 yılı sonundan beri de kamulaştırma, hukuk ve ceza davalarında bilirkişilik yapmaktayım. Tarım Ekonomisi Derneği, Zir. Müh. Odası ve Buğday derneğine üyeyim.
14.06.2020
A+
A-

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri 2020

Kale grubu tarafından 2016 yılından beri Ashoka Türkiye işbirliğiyle düzenlenen İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü bu yılda sosyal girişimcilerden başvuru kabul etmektedir. Başvurular 15 Mayıs – 21 Haziran 2020 arasında yapılabiliyor. Eminim çok iyi fikirler ortaya çıkacak.

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü bu yıl, Erken Aşama, İleri Aşama ve İş Birliği Ödülü olmak üzere üç kategorilerinde sahiplerini bulacaktır. Başvuru sürecinin ardından gerçekleştirilecek olan ön değerlendirme sürecini takiben 5 Erken Aşama, 3 İleri Aşama ve 3 İş Birliği Ödülü adayı jüri değerlendirmesine sunulacaktır. 21 Haziran – 15 Eylül 2020 Ön Değerlendirme Süreci, 15 Eylül – 15 Ekim 2020 Jüri Değerlendirme Süreci ve 4 Aralık 2020 Ödül Töreni var.

Detaylı bilgi ve başvuru için aşağıdaki linki tıklayabilirsiniz.

(https://www.ibrahimbodurodulleri.com/?utm_source=undefined&utm_medium=undefined&utm_content=undefined&utm_campaign=undefined

Bu bilgilendirme ile daha önceki günlerden sosyal girişimcilikle ilgili yazımdan kısa okumaları aşağıda derledim. Faydalı olması umuduyla, iyi okumalar…

Sosyal Girişimci Kimdir?

Sosyal girişimci, toplumsal sorunları, maddi fayda ve kar ön planda tutmadan ortadan kaldırmaya ve sistemleri dönüştürmeye yönelik girişimlere kalkışan kişidir. Toplumun sorunlarına çözüm aramaktadır.

Sosyal Girişimci Hangi Konularda Çözüm Arayabilir?

Sosyal girişimci toplumun ihtiyacını görebilen kişidir. Toplumun her konuda, bazı öncelikli konularda daha çok, çözüm gereken meseleleri var. Aşağıda kendimin aksak olarak gördüğü, çözüm beklediği bazılarını listeledim, umarım birileri bu konularda fikir üretebilen birilerine bu yazıyla ulaşabilirim.

  • Eğitim Sistemi; Çocukların, kadınların ve engelli bireylerin,
  • Sağlık sistemi; Yaşlıların, engelli bireylerin, çocukların,
  • Teknoloji Kullanımı; Toplumun ihtiyacına teknolojiden daha iyi faydalanılması,
  • Sosyal Hizmetler; Yalnız yaşamak durumunda kalan yaşlılar, engelli bireyler,
  • Enerjinin Dönüşümü; Atıkların geri dönüşümü konusunda yapılabilecekler,
  • Çevre; ekolojinin korunması, desteklenmesi. Vb.

Sonuç;

Sosyal girişimci, kendisini geliştirmiş, toplumun da gelişmesine destek olan kişidir. Bu yüzden çok kıymetlidir. Sosyal girişimcileri destekleyen bu tip ödüllerin daha fazla olmasını dilerim.

Osman İnan

osmaninan1985@gmail.com

09.06.2020

 

 

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.