2020 Yılı Önerilen Kongreler Listesi: Osman İnan Yazdı

Osman İnan
Kendimden kısaca biraz bahsedecek olursam, 2007 yılında Önder Çiftçi Projesinde staj yaptım, aynı yerde Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü 2008 yılında bitirip askere gidene kadar kaldım. 2009 ortalarında askerlik bitince Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisansa başladım. Aynı zamanda bir makine üretim şirketinde kalite bölümünde çalıştım ve ayrıca ailemin kendi arazilerinde 2011 yılı sonuna kadar tarım işiyle uğraştım. Bu tarihten 2014 yılı sonuna kadar Tarım ve Orman Bakanlığında uzman mühendis olarak çalıştım. AB ülkeleri ve Türkiye’de tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptım. Daha sonra 2016 yılı sonuna kadar kendi arazilerimde ceviz ve kavak yetiştiriciliği yaptım. O tarihten sonra kendi danışmanlık şirketimi kurup, gayrimenkul işine başladım. Bu dönemde yüksek lisansımı tamamladım. Tarım Ekonomisi Bölümünde doktora eğitimine başladım. Bunun yanında tarım işlerine devam etmekteyim. 2014 yılı sonundan beri de kamulaştırma, hukuk ve ceza davalarında bilirkişilik yapmaktayım. Tarım Ekonomisi Derneği, Zir. Müh. Odası ve Buğday derneğine üyeyim.

2020 YILI ÖNERİLEN KONGRELER LİSTESİ

Tarım ve gıdanın ekonomik yönüyle ilgili çalışmalar yapan bu alanda kendisini geliştirmek isteyen akademisyenler, akademisyen adayları, profesyoneller ve bu konularda kendisini geliştirmek isteyen öğrenciler için 2020 yılında düzenlenecek kongreleri burada belirttim.

04-05 NİSAN 4. ULUSLARARASI AKADEMİK ÖĞRENCİ ÇALIŞMALARI KONGRESİ – ZEYTİNBURNU, İSTANBUL

Dördüncüsünü düzenlenecek kongre farklı bilim dalları ve branşlarda hazırlanan bilimsel çalışmaların sunulup sergileneceği uluslararası bir organizasyondur. Kongre, farklı kamu ve özel vakıf üniversiteleri tarafından desteklenmekte olup, yine farklı üniversitelerin öğrenci grupları tarafından da desteklenmektedir. Bildiri özeti gönderim son tarihi: 25 Mart 2020.

10-12 NİSAN 2. ULUSLARARASI İKTİSAT, İŞLETME VE SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ – KASTAMONU

Econder 2020 II. Uluslararası İktisat, İşletme ve Sosyal Bilimler Kongresi’ni 10-12 Nisan 2020 tarihlerinde Kastamonu Üniversitesi ev sahipliğinde Kastamonu’da yapılacaktır. kongrede sunulan bildiriler için  Econder International Academic Journal ve  İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Dergisi [itobiad]  dergilerinde (hakemlik sürecinden geçmek şartıyla) yayım imkanı sağlanacaktır. Özet gönderim son tarihi: 02 Nisan 2020.

04-05 HAZİRAN 7. ULUSLARARASI GIDA GÜVENLİĞİ KONGRESİ – GRAND CEVAHİR OTEL, İSTANBUL

4-5 Haziran 2020’de 7.si gerçekleştirilecek olan Kongre dünya çapında 30’dan fazla ülkeden sanayi, akademi ve hükümetten katılımcıların ilgisini çekmektedir. Kongre, ülkemizde ve bölgemizde ana teması sadece gıda güvenliği olan tek uluslararası kongre olma özelliğini taşımaktadır. Bildiri özeti gönderim son tarihi: 17 Ocak 2020.

06-07 HAZİRAN 14. IBANESS İKTİSAT, İŞLETME VE YÖNETİM BİLİMLERİ KONGRESİ – PLOVDİV, BULGARİSTAN

Kongre, Plovdiv şehrinde 06-07 Haziran 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve IBANESS, University of Agribusiness and Rural Development/Bulgaria ve Makedonya’nın “St. Kliment Ohridski”, Faculty of Economics/Republic of North Macedonia tarafından organize edilen IBANESS İktisat, İşletme ve Yönetim Bilimleri Kongreler Serisindendir  IBANESS gongreler serisi, iktisat, işletme ve yönetim alanlarındaki farklı ülkelerden araştırmacıları bir araya getirmekte ve katılımcılara bilimsel çalışmalarını sunma, deneyimli uzmanlardan katma değeri yüksek geri–dönüşler alma, fikir alış-verişinde bulunma, yeni işbirlikleri ve ortak çalışmalara zemin hazırlama fırsatı sunmaktadır. Bildiri özeti son gönderim tarihi: 01 Mayıs 2020.

21-25 AĞUSTOS 6. İNTERNATİONAL AGRİCULTURE CONGRESS-IAC – İSTANBUL

Kongre tüm branşlardan bilim adamlarına ve araştırmacılara bir araya gelme ve önemli tarımsal konulara çözüm bulma konusunda önemli bir fırsat sağlamaktadır. Bildiri özeti gönderim son tarihi: 30 Haziran 2020.

02-04 EYLÜL ULUSLARARASI AVRASYA EKONOMİLERİ KONFERANSI – BAKÜ, AZERBAYCAN

Uluslararası Avrasya Ekonomileri Konferansı, bölgenin mevcut ve gelecekteki ekonomik konularını tartışmak üzere bu alanda çalışma yapan araştırmacı ve karar vericileri bir araya getirmektedir. Bu seneki konferans Bakü, Azerbeycan’da, Odlar Yurdu Üniversitesi işbirliği ile yapılacaktır. Küreselleşme çerçevesinde ekonomik entegrasyon, bölgesel işbirliği, uluslarası ticaret, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma, geçiş ekonomileri, finans, enerji, doğal kaynaklar ve çevre toplantı konuları arasında yer almaktadır. Bildiri gönderim son tarihi: 29 Şubat 2020.

23-25 EKİM 14. ULUSLARARASI TARIM EKONOMİSİ KONGRESİ – SELÇUK, İZMİR

XIV. Ulusal Tarım Ekonomisi Kongresi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü ev sahipliğinde 23-25 Ekim 2020 tarihinde düzenlenecektir. Kongrede sürdürülebilir kalkınma, tarım politikası, tarımsal piyasalar, finansal piyasalar ve tarım, uluslararası ticaret, pazarlama, tarıma dayalı sanayi, kırsal kalkınma, tarımsal yayım, küreselleşme, iklim değişikliği ve çevre sorunları gibi ülkemizi ve küresel ölçekte tarım ekonomisini ilgilendiren konularda bilimsel tartışmalar yapılacak olup sözlü ve poster sunumlar gerçekleştirilecektir. Bildiri özeti gönderim son tarihi: 16 Mart 2020.

11-15 KASIM PPAD 25. PAZARLAMA KONGRESİ – GİRNE, KIBRIS

PPAD Pazarlama Kongresi 2020 (MMRA Marketing Congress 2020), Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ev sahipliğinde, 12-15 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenecektir. 25. kongre olan PPAD Pazarlama Kongresi 2020 (MMRA Marketing Congress 2020), PPAD’nin aldığı yönetim kurulu kararı ile sadece PPAD Pazarlama Kongresi (MMRA Marketing Congress) olarak adlandırılacaktır. Bildiri özeti gönderim son tarihi: 01 Ağustos 2020.

Osman İnan

osmaninan1985@gmail.com

19.02.2020

 

 

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.