2019 Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali (21-24 Kasım)

Osman İnan
Kendimden kısaca biraz bahsedecek olursam, 2007 yılında Önder Çiftçi Projesinde staj yaptım, aynı yerde Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünü 2008 yılında bitirip askere gidene kadar kaldım. 2009 ortalarında askerlik bitince Tarım Ekonomisi Bölümünde yüksek lisansa başladım. Aynı zamanda bir makine üretim şirketinde kalite bölümünde çalıştım ve ayrıca ailemin kendi arazilerinde 2011 yılı sonuna kadar tarım işiyle uğraştım. Bu tarihten 2014 yılı sonuna kadar Tarım ve Orman Bakanlığında uzman mühendis olarak çalıştım. AB ülkeleri ve Türkiye’de tarım ve kırsal kalkınmayla ilgili çalışmalar yaptım. Daha sonra 2016 yılı sonuna kadar kendi arazilerimde ceviz ve kavak yetiştiriciliği yaptım. O tarihten sonra kendi danışmanlık şirketimi kurup, gayrimenkul işine başladım. Bu dönemde yüksek lisansımı tamamladım. Tarım Ekonomisi Bölümünde doktora eğitimine başladım. Bunun yanında tarım işlerine devam etmekteyim. 2014 yılı sonundan beri de kamulaştırma, hukuk ve ceza davalarında bilirkişilik yapmaktayım. Tarım Ekonomisi Derneği, Zir. Müh. Odası ve Buğday derneğine üyeyim.
21.11.2019
A+
A-

21 -24 KASIM 2019 SÜRDÜRÜLEBİLİR YAŞAM FİLM FESTİVALİ

İnsanların birbirleri ve gezegenin döngüleri ile uyumlu yaşayabileceğini düşünenlerin bir araya geldiği bir buluşma olan Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali bu sene 21-24 Kasım tarihlerinde İstanbul’da Institut Français ve SALT Beyoğlu’nda gerçekleşecek. 2008 yılından bu yana devam eden festival bu yıl 12. Kez düzenleniyor. 

Festivalin amacı;

– ‘görselin’ bilgilendirme, farkındalık yaratma ve etkileme gücünü kullanarak bireyde ve toplumda değişim yaratmak,


– mekanik ve parçalanmış bir dünya görüşünü ve bu görüşün ürünü ‘yaşamı tüketen’ sistemi bütüncül bir bakış açısıyla ‘görünür’ kılmak,


– aynı zamanda dünyada ‘sürdürülebilir bir yaşam’ için yapılan çalışmaları, hareketleri, düşünce sistemlerini, uygulamaları, öğretileri, yeni bir bilinç seviyesini ve sürdürülebilir yaşam vizyonunu seyirciyle paylaşarak bireyleri umuda ve sağduyuya davet etmek; onları kendilerini güçsüz kılan bir sistemden sıyrılmaları ve kendi güçlerini keşfetmeleri için cesaretlendirmek” olarak sıralanabilir.

Festival filmleri dünyanın birçok farklı ülkesinden iklim değişikliği, sosyal girişimcilik, bir insan hakkı olarak barınma ve konut, toplumsal dönüşüm, yerel ekonomi, sürdürülebilir ormancılık, turizm, çocuk işçiliği, sürdürülebilir üretim, sorumlu tedarik zinciri, barış vb. birçok konuyu bütüncül bir bakış açısıyla aktaran belgesellerden oluşuyor.

Gösterimler ücretsiz. Sürdürülebilirlik kavramı son dönemlerde oldukça gündemde, bunun yanında etkinliğin gerçekleştirileceği mekanlar bir sebep bulsam da gidip görsem dedirtecek türden. Bu sebeplerden erken gidip yerinizi almanızı öneririm. 

4 günlük bu yoğun programda birbirinden ilgi çekici 28 belgesel hazırlanmış. ‘Gıdanın geleceği ve Gerald Milesözellikle görmek istediğim bir belgesel. Plummery çiftliği ve Tohum avı da gıdayı anlatan önemli işlerden diğerleri. Tabi bunlar benim seçtiklerim, siz vaktiniz varsa hepsini izleyin.

Festivalin internet sitesinin linkini aşağıda verdim. Sizde eğer bu konularla ilgiliyseniz, sürdürülebilir bir hayat konusunda ilham alabileceğiniz pek çok kişiyle tanışabileceğiniz bir festival. Tavsiye ederim.  

http://www.surdurulebiliryasamfilmfestivali.org/

Osman İnan

osmaninan1985@gmail.com

20.11.2019