Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Nedeni Belli Oldu
[Not: Bu yazı baştan sona yalan olup rakamlar, açıklamalar ve kişiler tamamen hayal ürünüdür.]
İki gündür gündemden düşmeyen şeker fabrikalarının özelleştirme nedeni belli oldu. Odatv özelleştirmenin arkasında ‘nişasta bazlı şeker’ üreten firmalarin lobiciliği olduğunu iddia etmiş ancak ortaya çıkan gerçek bunun bir komplo teorisi olduğu ortaya çıkarmış oldu. Hatta Karar gazetesi bugün bunu destekler bir yayın yapmış ve Turkiye’nin nişasta bazlı şekerin cenneti olduğunu savunmuştu.
Bugün Bakanlar Kurulu acil gündemle toplanmış ve Hükümet sözcüsü bu olaya netliği kazandırarak tartışmalara son noktayı koymuş oldu. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Sayın Ali Akınay, özelleştirme kararının arkasında son yıllarda Türkiye’de virüs gibi yayılan çayı şekersiz içme hastalığının olduğunu açıkladı. Açıklamasında son üç yıldır insanlarımızı bu virüsten korumak için elimizden gelen herşeyi yaptıklarını ancak bir başarı elde edemediklerini açıkladı. Hatta bunun için Ertuğrul Diriliş, Payitaht ve TRT ekranlarının en çok reyting yapan diğer dizilerinde iyi karakterlerin çayı çok şekerli içmelerine gayret gösterdiklerine ancak bunun hem işe yaramadığını hemde dizi esnasında aktörleri bile ikna edemediklerini ve şekerli çay içirmekte zorlandıklarını dile getirdi. Hatta sırf bu ısrardan dolayı bazı oyuncuların dizinin senoryasından çok daha önce basit çatışmalarla öldürülüp diziden çıkmak zorunda kaldıklarını söyledi. Yine başka bir önlem olarak yapılan ve küp şekerin zararlı olmadığını hatta insan sağlığına faydalı olduğu konusunu içeren Kamu Spotlarının zorunlu olmasına rağmen kanalların yayınlamamasından sikayet etti.
Açıklamanın yapıldığı dakikalarda Turkiye’de Twitter’da ilk sıraya oturan #ŞekerimeDokunma kampanyasının kullanıcıları paylaştıkları tweetleri silerek #EnAzÜçŞeker etikeni bu sefer Dünya genelinde TopTweet yapmayı başardılar. Bakan Şeker Fabriklarinin özelleşmesi, bu virüsün sadece ilk etkisi olduğunu ve böyle devam ederse Diyabet doktorlarının yurtdışına göçünün başlayacağını sözlerine ekledi. Doktor ihracatının aslında ekonomiye katkısının olacağının hem devlet bütçesinin onların maaş yükünden kurtulacağını hemde yurtıdışında çalışmaya başlayan doktorların Turkiye’den kazandıkları maaştan daha yüksek maaş alacakları için fazlasını Turkiye’ye göndereceklerini ve bunun da ülkemizin döviz dengesini lehimize çevireceğini sözlerine ekledi.