Gıda Mühendisliği Nedir?

Verification: f620c14aed060f2a
30.01.2018
A+
A-

Gıda Mühendisliği “Gıda ürünlerinin, tüketiciye kaliteli ve güvenli olarak sunulması için, tüm süreçlerin (tedarik, Ar-Ge, üretim, kalite kontrol, ambalajlama, depolama ve lojistik) eksiksiz ve standartlara uygun olarak tasarlandığı, takip edildiği ve yönetildiği çok disiplinli bir mühendislik dalı” olarak tanımlanmıştır (Yeditepe Üniversitesi Gıda Mühendisliği internet sitesi).

Gıda Mühendisliği, gıda ürünlerinin, tüketiciye kaliteli ve güvenli olarak sunulması için, tüm süreçlerin (tedarik, Ar-Ge, üretim, kalite kontrol, ambalajlama, depolama ve lojistik) eksiksiz ve standartlara uygun olarak tasarlandığı, takip edildiği ve yönetildiği çok disiplinli bir mühendislik dalıdır.

Gıda mühendisliğinde alabileceğiniz birçok farklı yol vardır. Bazılarını beraber öğrenelim.

Gıda mühendisliğinde ne tür işler bulabilirim?

Gıda mühendisliği sadece çikolata icat etmekle alakalı bir meslek değildir! Gıda mühendisliği aşağıdakileri içeren çok geniş yelpazesi olan bir meslektir. Gıda mühendisliği, üretim tesislerinde kullanılan makinelerden nakliye kamyonlarındaki depolama sistemlerine kadar her şeyi kapsayan geniş bir alandır.

Ürün geliştirme: gıda ürünleri, ambalajlama gibi alanlarda çalışmak.

Mühendislik: Gıdaları yapmak ve depolamak için gerekli işlemleri ve makinaları geliştirmek.

Teknik yönetim: gıdaların hazırlanma, paketleme ve depolanma yollarının denetimi.

Hijyen ve gıda güvenliği.

Hangi niteliklere ihtiyacım var?

Profesyonel bir Gıda Mühendisi olmak için bazı yapı taşlarına ihtiyacınız var. Matematik, fizik, kimya, biyoloji, bilgi ve iletişim teknolojisi ve bilgisayar becerilerini içerebilecek konuları takip ederek temel beceri setlerini elde edinmeniz lazım.

İyi bir başlangıç ​​bazı temel bilimsel seviyeleri almaktan geçmektedir: kimya, fizik, matematik, biyoloji. Daha sonra belirlediğiniz alanda uzmanlaşabilirsiniz.

Lisansı tamamladıktan sonra doğrudan bir şirkette bir iş başvurusunda bulunabilir veya üniversiteye devam edebilirsiniz. Bazı öğrenciler çalışmalarına devam etmeyi ve bir Yüksek Lisans veya Doktora yapmayı seçerler.

Okurken iş tecrübesi olabilir mi?

Yarı zamanlı olarak ne iş yapabileceğinizi ve gelecekte iyi bir kariyer için nasıl bir yol takip edebileceğinizi iyi düşünün. Bir lokantadaki mutfaklarda çalışmak, bir fabrikada çalışmak, hatta lahana toplamak! Bunların hepsi size gıda endüstrisinden biraz tecrübe kazandıracaktır.

Bazı büyük gıda tesislerini ziyaret etmek iyi bir fikir olabilir. Bazı gıda fabrikaları kapılarını halka açıyor

 

YORUMLAR

Bir Cevap Yazın

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.